Selv om det vel egentlig var ret ligegyldigt, følte jeg alligevel en form for lettelse, da jeg i aftes kunne konstatere, at jeg ikke havde snydt mig selv i forbindelse med købet af et nyt armbåndsur for et par uger siden.

Forhistorien er en diskussion, vi havde i omklædningsrummet i vores basketball-klub tidligt i går aftes. En af mine medspillere viste stolt et nyt armbåndsur, han lige havde købt, frem for os andre. Han fortalte, at han havde købt det i en webshop, for der er mange penge at spare, ved at købe ure online, hævdede han. Og han henviste til https://www.plaza.dk/ure.html

Jeg tænkte ved mig selv, at så havde jeg sikkert snydt mig selv, da jeg købte mit nye armbåndsur i en fysisk butik her i byen for et par uger siden, men ingen har jo lyst til at gøre sig selv til grin, så jeg fortalte ikke nogen af de andre om, at jeg for nylig havde købt et nyt ur.

Online er faktisk godt

Men Mogens’ beretning om sit indkøb af et ur i en webshop satte alligevel en længere diskussion i gang. En af de andre gav udtryk for, at han rent faktisk var lidt forarget over, at så mange mennesker vælger at købe den type varer online. Sagen er jo, at vi underminerer vores lokale detailhandel ved at købe tingene på nettet, og der er vel ingen, der ønsker at få vores by tømt for detailbutikker, som han udtrykte det.

Flere andre mente nu, at det var de fysiske butikkers eget ansvar enten at kunne sælge tingene til samme priser som på nettet eller at yde en service, der kan berettige, at de fysiske butikkers priser er lidt højere.

Smykker er også in på nettet

Niels Erik fortalte bramfrit, at han ligefrem foretrækker at handle på nettet, når det ikke lige handler om tøj, for det vil han have mulighed for at prøve, før han køber det. Han nævnte også, at hans kone altid køber for eksempel sine smykker online, for når det handler om smykker, er det jo tilstrækkeligt, hvis der er et godt fotografi af det pågældende smykke på en netbutiks hjemmeside.

Der var god gang i debatten for og imod handel på nettet, og flere af de andre var i hvert fald enige med mig i, at det i mange tilfælde er rart at røre fysisk ved en vare, før man køber den. Mogens kan da have ret i, at der måske er masser af billige ure at købe i diverse netbutikker, men selv synes jeg altså, at det er rart at have et armbåndsur i hånden og prøve det på armen, før man investerer i det.

Nogen konklusion kom vi faktisk ikke frem til, for folk må jo handle, hvor de har lyst. Men for mit vedkommende fik diskussionen alligevel til følge, at jeg søgte på nettet efter det ur, jeg for nylig købte her i byen. Det lykkedes også at finde netop det ur i en webshop, og til min store lettelse kostede det præcis det samme, som jeg havde måttet punge ud med hos urmageren her i byen.