Offshore selskaber

apr 13, 2018
penge

Hvad end den individuelle årsag er til at gå offshore, vil motivationen altid værre den samme. At beholde mere af det vi arbejder så hårdt for.

Hvad enten du bekymre dig for fremtiden, handler internationalt eller du er på kanten til at lancere et e-handelsprojekt, er et selskab registreret i et land med nul skat alt andet at foretrække. At du samtidig opnår fuld anonymitet, og samtidig kan følge lovgivningen til punkt og prikke, gør bare det hele meget bedre.

Offshore selskaber har længe været attraktive for en række erhvervsdrivende, lige fra store internationale selskaber til mindre erhvervsdrivende f.eks. familie foretagender eller enkeltmandsvirksomheder. Dette ikke mindst på grund af de priser offshore selskaber kan stiftes for. Offshore selskaber bruges af mange brancher, nogle eksempler kunne være:

Importører

En dansk importør, der importerer møbler fra Asien vil gerne placere hovedparten af sin fortjeneste udenfor Danmark. Han vælger derfor at registrere et offshore selskab, som herefter varetager det egentlige salg til Europa. Fra offshore selskabets ”virtuelle” lager kan han herefter importere til Danmark, og selv bestemme sine indkøbspriser (da han jo handler med sig selv). Her er offshore selskabet et effektivt værktøj til skattetænkning, vel at mærke uden at omgå lovgivningen.

Eksportører

Ligesom ved importøren er eksportøren interesseret i beskatning da det jo blot er en omkostning. Eksportøren lader sin eksport flyde til nær kostpris gennem offshore selskabet, og derefter sælger varen direkte til kunden. Her er eksportøren i stand til at lade sin profit blive udenlands, og sikre sig en lovlig skattebesparelse.

Forlæggeren

Forlæggeren udgiver et mindre magasin der distribueres til 5000 abonnenter i Danmark. Alt arbejdet med distribution og fakturering er outsources allerede til tredjemand. Abonnenterne betaler til distributøren som herefter afregner med forlæggeren. Forlæggerne kan lade sine rettigheder overgå til et offshore selskab, og fakturere distributøren direkte derfra. Endvidere er det faktisk muligt at sænke abonnementsprisen med 20 % da bladet nu er momsfrit.

Personligt ejede firmaer

Mange selskaber som udfører tjenesteydelser indenfor fx ingeniørvirksomhed, luftfart, computervirksomhed, finansiel virksomhed, film og underholdning samt rådgivningsvirksomhed kan opnå betragtelige skattebesparelser gennem brugen af et offshore selskab. Der er mange måder at gøre dette på. En af dem er f.eks. at lade sit eget offshore selskab indgå en aftale med nuværende kunder. Herefter ansætter offshore selskabet dig selv til at udføre dette arbejde, og lønner dig derfor. Du regulerer derfor selv din beskatning i Danmark. I denne variation agerer dit offshore selskab som en slags ”administrationsselskab” eller ”bookingbureau” der hyrer dig i takt som at arbejdet kommer i hus. Et effektivt værktøj til at regulere din personlige indkomst.

Udlejningsvirksomheder

Al udlejningsvirksomhed kan ske via et offshore administrationsselskab, der i princippet ejer rettighederne til det udlejede. Udlejning kan på den måde ske momsfrit, og er der ”praktisk” arbejde forbundet med udlejningen i Danmark, sker dette på timebasis via honorar fra offshore selskabet, til dem som udfører arbejdet i Danmark.

Franchise og rettigheder

Såkaldt intellektuelle rettigheder, herunder licensaftaler, patenter, copyrights og rettigheder til software kan enten ejes eller sælges til et offshore selskab. Efter overdragelsen skriver offshore selskabet nye aftaler med licenstagere, franchisetagere eller andre interesseret i at anvende disse rettigheder.

Online marketing /affiliate marketing

Hvis et offshore selskab, driver marketing virksomhed online, det kunne eksempelvis være markedsføring af online casino, afregnes provisionerne direkte til offshore selskabet. Derved er fortjeneste skattefri og der skal ikke tages hensyn til lokale regler om moms og afgifter.

Lån penge til Offshore selskab

Både for virksomheder og for privatpersoner kan det være attraktivt, at have sine porteføljer placeret I et offshore selskab og låne penge til dette. Beskatning af gevinster er nul, og offshore selskabet er et effektivt værktøj til anonymitet. Måske overvejer du at optage et lån til opstart af et offshore selskab, som på sigt vil tjene sig ind mange gange. Inden du låner penge til et sådant selskab, bør du dog tænke dig godt om, da der er mange faldgruber. Lån kun penge nu og her til sådanne typer ting, hvis du er helt sikker, da pengene skal betales tilbage inkl. renter, gebyrer og ÅOP, som kan være høj.

Kilde: https://xn--smart-ln-g0a.dk/