Min bedste ven og jeg er ved at afprøve forskellige ting, vi gerne vil beskæftige os med, når vi er færdige med gymnasiet. Vi har fået et projekt i skolen, hvor vi skal undersøge arbejdsmarkedet, og hvor vi skal beskrive, hvad vi synes, kunne være interessant for os at arbejde professionelt med. Vi vil så få lov til at prøve det af på en arbejdsplads i nogle dage lige efter juleferien. Skolen har lovet os, at de gerne vil hjælpe os med at finde en virksomhed eller organisation, hvor vi må komme og være med i 2 – 3 dage. Jeg synes, det er et godt projekt.

Uddannelse til stresscoach

Min ven er helt vild med det. Han vil være lifecoach, siger han. Han har opdaget, at det er noget, som mange mennesker beskæftiger sig med og siger, at der er et marked for det. Han er helt sikker på, at når han har fået sin studentereksamen, så vil han tage en certificeret stresscoach uddannelse. Alle mennesker er stressede. Det er det ideelle for mig. At snakke med folk og få dem til at føle sig godt tilpas bagefter.

Selv har jeg en drøm om at blive ingeniør. Jeg kan godt lide sådan noget med teknik og konstruktioner. Min ven siger, at jeg helt sikkert bliver en af hans klienter, mens jeg er under uddannelse. ”Det er jo stressende med alle de opgaver og eksamener, man skal op til, når man læser til ingeniør.

Behandling

Så her er din stresscoaching behandler. Du kan booke dit første møde med mig nu, så undgår du ventelisten.” Han har en mærkelig humor. Jeg tror ikke på, at han bliver stresscoach. Der skal vist mere til end bare at være god til at tale med mennesker. Jeg tror, han bliver en rigtig god sælger.

Men måske har han ret i, at det er stressende at læse til ingeniør. Jeg ved det ikke. Jeg ved, jeg er god til de naturvidenskabelige fag, og det er vist dem, der tæller højest, når man skal optages på studiet.