Billigt til Vietnam?

nov 22, 2019

Det er koldt udenfor. Og mørkt. Jeg kan høre, at det regner. Det er en dårlig start på ugen. Mandag morgen. Radioavisen fortæller om, at havarikommissionen har lavet en undersøgelse om, at der sker mange ulykker med elcykler på grund af deres vægt, og at man generelt cykler for stærkt på dem. Nå, det må jeg sige. Er det ikke forudseeligt? Det er altså ikke nogen særlig relevant nyhed her midt i november. Klokken er lidt over 8, og jeg skal afsted. Regnfrakken på og op på cyklen. Afsted på arbejde. Det er ikke rart at blive drivvåd. Og alle er mere eller mindre sure. En bilist kommer farende og sprøjter vand på os, der venter ved rødt lys.

Dagen begynder

Dagen på arbejdet begynder. Jeg arbejder i et boligudlejningsselskab. Vi har både erhvervslejemål og boliger til leje. Der ligger en masse administration og venter på mig. Lige det, jeg ikke helt har lyst til at starte ugen med, efter en god weekend. Jeg vil hellere ud og besøge kunder, som er interesserede i at leje en bolig hos os.

Afbudsrejse til Vietnam

Jeg tager fat. Kommer jo ikke udenom, at det skal laves. I frokostpausen går jeg med min chef ned til kantinen. Vi sætter os med hver sin salat og sludrer. Hun fortæller, at hun og hendes mand sad og kiggede på afbudsrejer til Vietnam og endte med at bestille en 14-dages tur til et sted, der hedder Phan Thiét. De skal afsted lige efter nytår.

Jeg blev syg af misundelse. Hvorfor har jeg ikke tænkt på det for længe siden? Jeg kunne være i Vietnam nu – nyde godt vejr og sende kærlige tanker til alle her på kontoret, mens de knokler i dårligt vejr.
Min chef fortæller mig, at det er sådan et baderesort, de skal bo på, med all inklusive. De er ikke så gode til at gå på opdagelse selv og vil helst bare slappe totalt af. Så ikke noget med at løbe risikoen for madforgiftning, hvis man selv forvilder sig ud i lokalområdet. ”Det er jo det, der er hele pointen med at bestille en afbudsrejse ikke?

Nemme flybilletter

Man behøver ikke at bruge tid på at finde flybilletter og hotel selv. Det har rejseselskabet ordnet for én. Og det er stadig forholds billigt. Vi kommer afsted for lidt over 7000 kr. per person. I 14 dage. Det er da rørende, ikke?” Jeg kan høre, at hun allerede glæder sig. Det kan jeg virkeligt godt forstå. ”Ja, det er det. Må jeg komme med i kufferten? – Jeg kunne godt trænge til 14 dages afslapning, et eksotisk og smukt sted.” Jeg smiler til hende. Hun ved, at jeg ikke kan rejse i januar måned. Når hun er væk, træder jeg i hendes sted her på arbejdet, indtil hun kommer tilbage. Hun smiler tilbage og siger, at jeg skal tage fri i februar. ”Så der er stadig rigeligt med tid til, at du kan finde en afbudsrejse til et smukt og varmt sted. Bare kom i gang med at lede efter noget, du synes, ser godt ud.”