Min gamle mor havde de seneste måneder klaget over, at hun følte, hun så dårligere og dårligere. Ikke bare sådan noget med nærsynethed – næ, hun mente, at hun ikke kunne se ting og objekter lige foran hende særlig godt. Vi endte med at finde ud af, at hun led af AMD – en slags forkalkning i øjnene. Det kan du læse mere om her: Øjenforkalkning forklaret

Heldigvis fandt vi en behandling til hende – men hun kunne jo have blevet blind!

AMD – Aldersrelateret Makula Degeneration er faktisk mere udbredt, end mange tror, og indtil for ikke så mange år siden, var der nærmest ingen reel behandling for øjenforkalkning.

Øjenoperation | Pris for øjenlaseroperation fra kun 20.000 kr.

Heldigvis har vi i Danmark et fantastisk øjenhospital, der forestår en masse forskning og udvikling, og de er den eneste øjenklinik eller øjenhospital i Danmark, der i dag kan tilbyde operationer til patienter med både tør og våd AMD. Det kan vi altså godt være stolte af!

Min mors AMD

Nå – men min kære mor kom under behandling på Øjenhospitalet Danmark, og det var en helt igennem fantastisk positiv oplevelse. De var søde, engagerede og fremfor alt professionelle i alt.

Dette er så ikke min mor herunder – men en kvinde, der har fået den nødvendige hjælp:

 

I dag er min mors syn næsten tilbage, hvor det var. Lige nu vurderer øjenlægen derude, om hun muligvis skal have et lille supplerende indgreb eller ej. Hun får nogle øjendråber lige nu, og de synes faktisk også at hjælpe.

Min onkel skal ud til en undersøgelse på Øjenhospitalet Danmark i næste uge faktisk, da han døjer ldt med grå stær, og det er de vist også eksperter i: http://ohd.dk/gra-staer-operation/

Jeg skal nok skrive senere engang om, hvordan det går med mor – men jeg tror, hun er OK nu 🙂