Det var dråben, der fik bægeret til at flyde over for min mand, da han for nogle dage siden kom hjem og fandt mig siddende i en god stol med en ispose på den venstre ankel. Da jeg fortalte ham, at jeg var snublet og måske havde pådraget mig en let forstuvning, da jeg støvsugede nede i det kælderrum, som vores søn og hans kammerater har fået lov at bruge som øvelokale, når de spiller den noget højrøstede rockmusik, som de dyrker i deres band.

Sagen er, at gulvet i kælderrummet flyder med masser af kabler til deres omfattende installation af forstærkere, højtalere og de forskellige musikinstrumenter, som til den slags musik jo alle kører på strøm. Og det var et af de mange kabler, som min fod havde viklet sig ind i og fik mig til at falde og vride lidt om på foden.

Kabelrod

Min mand blev noget nær rasende på vores søn, for han har flere gange bedt ham om at få styr på det voldsomme roderi med kablerne på gulvet i kælderrummet, men endnu er der ikke sket noget. Så da Mikkel lidt senere kom hjem, blev han nærmest overfuset af min mand på grund af den manglende oprydning blandt kablerne, og Mikkel var da også en stor undskyldning for sig selv, da han opdagede, at jeg sad der med en ispose på ankelen. Heldigvis hjalp det hurtigt, og jeg undgik flere gener efter mit fald.

Da min mand var faldet lidt ned, tilbød han at hjælpe Mikkel med at få styr på kablerne, og så kan Jonas, der spiller på trommer, jo passende give en hånd med, idet han er i lære som elektriker. Min mans ide var, at de skulle montere nogle kabelbakker langs væggene, så de løse kabler kun går fra væggen og det korte stykke ud til det enkelte bandmedlems plads, når de spiller.

Og så må det være sådan, formanede min mand, at for eksempel kablet til din elektriske guitar bliver afmonteret, når I er færdige med at spille, så vi andre ikke falder i det, når vi har ærinde dernede. Nu sender vi ham en tur ind på Danmarks bedste butik med musikudstyr: http://www.danguitar.dk/ – så må han købe det, han har brug for der!

Noget må gøres

Mikkel var selvfølgelig enig i, at der skal gøres noget, og det med kabelbakker langs væggene var han helt med på. Men han havde så det forslag, at kablet til for eksempel det keyboard, de også har i bandet, kan føres under det gamle gulvtæppe, vi har nede i deres øvelokale, og så kan det føres gennem et hul i tæppet til keyboardet. Det var faktisk en god ide, for det gamle gulvtæppe er alligevel kassabelt, så det betyder ikke noget at skære nogle huller i det.

Det gik min mand med til og var også indstillet på at betale for de nødvendige kabelbakker, men så skal de unge mennesker selv montere dem. Mikkel var glad for den løsning, og han lovede, at de nok skal afmontere de løse ledninger til for eksempel mikrofoner, hver gang de er er færdige med at øve sig. Nu er det spændende, om de unge mennesker husker det.

Min datter har snart fødselsdag, så jeg er ved at finde ud af, hvilken gave hun skal have af os. Vi har fået en lang ønskeseddel, så her er nok at vælge imellem. Naturligvis ønsker hun sig tøj i massevis, og det skal være, bestemte mærker og farver. Hun har været sød at sætte links ind til de forskellige ting, hun gerne vil have, så vi kan bestille gaven til hende online.

Mixerpult

Da jeg først skimtede listen igennem studsede jeg meget, over at hun ønsker sig en mixer. Den havde jeg ikke helt set komme. Hun er 16 år, og ikke just den mest villige til at hjælpe til i køkkenet. Jeg var derfor overrasket over at se, ”mixer” på ønskeseddelen. Jeg tænkte jo på en mixer til dej og den slags. Men ha! Der må jeg sige, at jeg ikke tænkte logisk. Hun er jo glad for at spille musik i et lille band, hun har sammen med to veninder. De øver sig i vores kælder, og det lyder sommetider ret godt. Men jeg er glad, når de øver sig hos én af veninderne. Så da jeg kiggede på linket ved siden af ”mixer”, blev jeg en lille smule klogere.

Hun ønsker sig sådan én, så de kan lege med lydene de for produceret. Forstærker har hun, så mixeren må være næste skridt i processen mod at nå drømmen om at få udgivet en plade. Jeg mener – hun lever jo nærmest med sine hovedtelefoner på!
Jeg kiggede på et billede af en firkantet kasse med en masse knapper, man kan skrue og dreje på. Eller slide op og ned. Det så faktisk ret kompliceret ud. Men også meget professionelt.
Beskrivelsen nævnte noget om et stort antal kanaler til output og om kanaler til input. Om tilslutning til en PC eller Mac. Helt uforståeligt kodesprog for mig. Jeg aner intet om, hvordan man indspiller musik. Men hun må vel have sat sig ind i det. Linket, hun havde sat ind, henviste til en mixer, der er på udsalg. Gad vide, om hun vidste, at den ville komme på udsalg, da hun satte linket ind på sedlen.

Udsalg

Hun skal da have den, hvis den stadig er på udsalg i aften, når min mand kommer hjem, og vi lige kan se på gavebudgettet. Prisen er under det, jeg regner med, at vi kan betale, men jeg vil godt lige være sikker. Måske kan der blive til én af de der bluser, hun ønsker sig også.
Vi kigger sammen på mixeren efter aftensmaden. Hun er ude hos en af veninderne for at øve sig. Min mand aner heller intet om mixere, men priser ligger under vores budget, så vi ringer op til forretningen for at høre, om den kan byttes, hvis det ikke er den rigtige til det, hun skal bruge den til.
Vi får at vide, at det ikke er et problem. Den skal bare sendes tilbage inden 30 dage fra modtagelsen. Fyren, vi talte med, var rigtig sød og forsøgte at forklare os, hvilke mixere små bands ofte bruger. Vi er heldige den, vi har set på, er én af de populære. Vi køber den – og blusen – og håber nu, at hun bliver glad for sin fødselsdagsgave.