Av min fod

feb 14, 2016

Min kære lillebror er en herlig fyr, der aldrig går af vejen for at hjælpe med stort og småt. Han er sådan en rigtig handymand, der bare kan stort set alt med sine hænder og det rigtige værktøj. Lige med hensyn til værktøj skal siges, at han vist efterhånden må være guldkunde hos E-værktøj 🙂 Han bruger i hvert fald vildt mange penge der, og selvom de er meget billigere end byggemarkeder og værktøjsfirmaer, løber det op. Ingen tvivl om det.

5 sting i foden

Nå – men det handler om min stakkels højrefod, som lige nu er pakket fint ind og hævet på en skammel takket være min lillebrors glemsomhed. Jeg er ikke sur på ham – slet ikke. Men jeg vil alligevel fortælle historien.

Han hjælp mig i forgårs med at udskifte de skiferplader, vi har været trætte af i mange år på den indbyggede bænk, vi har i stuen. Til det brugte han forskelligt værktøj og også en meget speciel dingenot:

Skifersømudtrækker
Skifersømudtrækker

Jeps – sådan ser den ud, og jeg fik en længere forklaring om, at man ikke bare kan trække de specielle skifersøm ud, som man ellers ville trække et søm ud. Eller jo – det kan man, men så splitter man skiferet ad, og det er jo ikke altid formålstjenligt.

Så er det, man bruger en skifersømudtrækker, og når man så er min lillebror, glemmer man den på gulvet bagefter. Og når man så er mig, går man i mørket ind i stuen i bare tæer for at tjekke, at terrassedøren er låst, træøder på udtrækkeren på en så uheldig måde, at den skærer sig dybt ind i det bløde under foden!

Ja – sådan gik det til, og nu sidder jeg så her med 5 sting i foden. Og jeg kan stadig hygge mig over lægens ansigtsudtryk, da jeg fortalte ham, at det var en skifersømudtrækker, der havde lavet skaden – jeg lod selvfølgelig som om, jeg vidste alt om sådan et stykke specialværktøj 🙂