Min gamle chef sagde altid, at den virksomhed, der formår at køre med de laveste omkostninger, altid vil vinde i en konkurrencesituation. Den filosofi har jeg givet videre til min søn, der nu er en granvoksen mand på 28. Og han har virkelig forstået at implementere det i sin forretning, der på under 3 år er vokset fra ham selv til nu 19 medarbejdere! Det har han virkelig klaret flot – ikke mindst i betragtning af sin unge alder.

Værktøj er en stor post

En af de ting, han virkelig har brugt mange penge på – og fortsat gør – er værktøj. Der skal jo en hel del til, og netop brolægning er ganske hårdt ved både værktøj og mennesker. Det er jo sten, de for det meste arbejder med, og det er både tunge løft og så selvfølgelig ganske hårdt materiale oven i købet.

I de første måneder købte han værktøj hos en grossist, der har domicil ikke så langt fra, hvor min søn bor, og han fik faktisk forhandlet sig til nogle udmærkede priser. Men der gik tid med det, for når der skulle købes nyt værktøj, skulle han eller en af hans folk jo hen til grossisten for at hente det, og det lå sjældent på vejen til opgaverne. Eller der var lukket, når de havde tid.

Online køb var vejen

Nu tænker man jo ikke sådan over, at det er muligt at købe voldsomt brolæggerværktøj online, men det er det faktisk, og det fandt han ud af. Via et nu efterhånden længere samarbejde med firmaet E-Værktøj, har han fuldstændigt strømlinet indkøbet af ikke blot brolæggerværktøj men alt det værktøj og tilbehør, de bruger. Og det bliver leveret fra dag til dag – lige til værkstedet, så udover at spare en pæn sjat penge på prisen på værktøjet, sparer han også både brændstof og kostbar tid.