Skal du på en dagstur til København, gælder det om at få så meget ud af dagens timer som overhovedet muligt. Men hvad skal man vælge at bruge tiden på? Det kan være svært at beslutte, og derfor har vi lavet denne guide til dig.

Her finder du gode råd til dagens planlægning. Vi kommer med bud på oplevelser og gode spisesteder, hvor du eksempelvis kan kigge nærmere på Kødbyens udvalg af restauranter. Her er der nemlig mange gode steder, og du får lov til at opleve det gamle industrikvarter i hjertet af Vesterbro.

Få en god og lækker morgenmad

En god dag starter med en solid omgang morgenmad, og her er der rig mulighed for at tage for sig af retterne. Du kan besøge ét af de mange steder, der serverer en overdådig brunch, som du helt selv designer. Både Mad & Kaffe, Møllers Kaffe og Køkken samt Wulff & Konstali arbejder ud fra dette koncept. Her skal du bare vælge, hvilke retter du vil have, så du kan få alle dine favoritter.

Hvis du er til en hurtig morgenmad på farten, kan du svinge forbi Juno the Bakery på Østerbro. Det lille bageri serverer byens bedste kardemommesnurrer, og de har haft stor succes i det lille bageri. Det er uden tvivl en oplevelse værd.

Den kulturelle tur i Københavns kulinariske bydele

Hvad dagen skal bruges på, afhænger af, hvad du gerne vil. Men når du kun har en enkelt dag, anbefaler vi de skønne brokvarterer i København. Ofte vælger mange at besøge det indre København, men det kan resultere i turistede områder med mange mennesker. I stedet bør du bevæge dig ud på Nørrebro eller Vesterbro. Her er der en masse at tage sig til, og her mærker du for alvor den københavnske stemning.

Find en skøn kaffebar i kvarteret, og nyd kaffen udenfor. Der er så meget at kigge på rundt omkring i byen, og for at mærke stemningen på den helt rigtige måde bør du gøre som de lokale. Besøg Assistens Kirkegård på Nørrebro, hvor du kan gå en tur gennem den smukke kirkegård.

En tur på cykel og god aftensmad

København er kendt for at være Danmarks svar på Amsterdam, og det vil du hurtigt opleve. Det er nemlig nemt at komme rundt på cykel, og på grund af byens få bakker er det tilmed en fornøjelse. I dag har du mulighed for at leje cykler, som du kan stille fra dig mange steder i byen. Lad cyklen fragte dig fra A til B, så du samtidig kan opleve byen fuldt ud på turen.

Med en cykel kan du spise, hvor du gerne vil. Der er nok at vælge imellem, og hvis du gerne vil have mange muligheder, skal du besøge Kødbyen. Her er der mange forskellige spisesteder i det gamle industrikvarter, hvor atmosfæren er noget helt særligt. Du kan også tage forbi Papirøen, der er Københavns streetfoodmarked. Find dine favoritter, og nyd de sidste timer i København, mens du mærker den gode stemning.