Hjælp fra terapeut

feb 11, 2021

Det er helt sikkert, at jeg ikke er den eneste, der har brug for hjælp i disse dage. Jeg synes, at jeg kan se, at mange af mine bekendte er ved at indrømme, at de har det lige så dårligt, som jeg har det. Vi kan ikke finde ro. Vi forsøger at passe vores arbejde. Vi forsøger at holde fast i en rutine, som vi har kendt i mange år: Stå op om morgenen, spise sund morgenmad, komme i gang med dagens pligter: Skole, jobs, indkøb osv. Men når der så sker det, at vores rutine bliver fuldstændigt ændret, så går det galt.Folk bliver deprimerede.

Søvnmønster

For mig er der sket det, at mit søvnmønster er blevet fuldstændigt forandret. Jeg sover 4 timer, er vågen i 4. Sover derefter i 4 timer og er derefter aktiv i 4. Det er meget mærkeligt. Jeg har tænkt på, at jeg muligvis er ved at blive lidt bims i hovedet. Men jeg har opdaget, at der er flere af mine venner, der oplever det samme. Vi har talt lidt om det. Måske har det noget at gøre med, at vi ligesom selv skal administrere vores tid. Vi har ikke en arbejdsgiver længere, som fortæller os, at vi skal møde kl. 8 eller 9 om morgenen og, så bruge de næste 7,5 timer på arbejdspladsen. Nej, vi kan selv bestemme, hvornår vi arbejder, hvornår vi går på indkøb osv.

Vil i psykoterapi nu

Det er ret svært at lære at være så disciplineret, at vi faktisk også møder virtuelt på arbejde kl. 9. For at løse mit problem med det har jeg faktisk besluttet mig for at gå i psykoterapi i København, fordi jeg tror, der er noget af urmennesket i mig, der er vågnet. Og det skræmmer mig. Jeg kan jo se det på mit søvnmønster, der er fuldstændigt ude af takt med, hvordan jeg tror, samfundet ellers fungerer.