Når jeg køber værktøj til min virksomhed, så køber jeg det bedste, jeg kan finde på markedet. Og det kan være svært. Jeg kan jo finde værktøj over alt i verden. Internettet har på den ene side gjort mit liv sværere, og samtidigt har det også gjort det nemmere. Sværere? Jo, fordi jeg bruger rigtig lang tid på at undersøge, hvad der findes på markedet. Og hvad det enkelte stykke værktøj koster. Og det kan virkeligt være noget af en udfordring. Fx så fandt jeg lige præcist det udhuggersæt, jeg har brug for. Lækkert værktøj. Det er lavet i stål og er temmelig dyrt. Jeg fandt lignende sæt, som koster det halve. Plagiater. Hvad gør man så?

Kvaliteten

Man kan se, at plagiatet er en efterligning, i dårligere kvalitet, men det kan bruges. Men holder det? Der er penge at spare, skal jeg tage chancen? Nu har jeg taget chancen, en del gange, og det har resulteret i, at jeg har et stykke værktøj liggende, som jeg aldrig bruger. Ofte er de ankommet med posten, og emballagen har været dårlig. Det er vigtigt, at mit værktøj beskyttes under transporten. Som sølvsmed arbejder jeg med tiendedele af en millimeter, så et værktøj, der skal bruges til at måle tykkelse og længde med, skal bare være præcist. Det nytter ikke noget, at den elektroniske vægt ikke viser nøjagtig, hvor mange gram legering jeg skal smelte i sølvet. Det skete for mig. Jeg bestilte en præcisionsvægt, som ankom ret hurtigt. Men den var ikke præcis.

Den rigtige emballering

Den emballage, som forhandleren havde brugt, beskyttede den ikke under transporten. Den havde fået nogle knubs undervejs, og mekanisme var ret ustabil. Det var ødelæggende for mit arbejde, fordi jeg ikke kunne stemple sølvet, og derved mistede jeg kunder. Sommetider ville jeg ønske, at købmændene ville tænke på det. Havde den forhandler, som jeg købte vægten hos, også pakket den ind i billig bobleplast, så ville den nok ikke have været så upræcis, som den er. Resultatet var naturligvis, at jeg måtte købe en ny vægt fra en forhandler, jeg kender, og om jeg ved, at han pakker varerne godt ind.

Jeg gør det rigtigt

Jeg gør det jo selv, når jeg sender en vare til en kunde. Altså jeg gør meget ud af emballagen. Ikke nok, med at smykket eller objektet bliver sendt i en fin indpakning. Jeg pakker altid selve objektet ind i et blødt lag stof, så jeg er sikker på, at det er beskyttet mod skarpe kanter, der eventuelt kan ridse det. Gaveæsken, som det lægges i, pakker jeg ind i bobleplast, og så et ekstra lag indpakningspapir udenom. Jeg vil ikke risikere, at kunden bliver skuffet over varen, som han eller hun modtager. Og jeg vil heller ikke spilde min tid ved at skulle pudse et tilbagesendt objekt op én gang til!

Nu sidder jeg så og kigger på det her udhuggersæt, som jeg har brug for. Producenten, som sælger det fra sin egen webside, bor på den anden side af kloden. Skal jeg tage chancen og håbe på, at emballagen, han bruger, er god nok?