Før den endelige rejsedestination vælges, kan det være en god ide at læse rejsebeskrivelser om de potentielle feriemål. Sådanne rejsebeskrivelser kan du finde et par steder:

  • Internettet: Den største ressource over rejsebeskrivelser er naturligvis internettet, hvor alle har muligheder for at skrive deres egne rejsebeskrivelser efter at have været ude at rejse. Nogle af rejsebeskrivelserne online er af svingende kvalitet for at sige det pænt, men den manglende kvalitet bliver gjort op af den store mængde af beskrivelser. Sæt dig med en kop kaffe, for det kan godt tage et stykke tid at læse dem alle sammen igennem.
  • Biblioteket: Også på biblioteket, som engang var det eneste sted, man kunne finde rejsebeskrivelser, er det i dag muligt at finde god inspiration. På biblioteket kan du finde gode og velskrevne bøger om de specielle egne, du overvejer at rejse til.
  • Bogbutikkerne: Hvis du ikke vil læse gratis eller låne de samme rejsebeskrivelser som alle andre, kan du købe bøger af høj kvalitet fyldt med de bedste rejsebeskrivelser i bogbutikkerne. Disse koster typisk et par hundrede kroner, men pengene kan sagtens være givet godt ud.

Læser du rejsebeskrivelser er du sikker på at forberede dig godt til rejsen. Især, hvis du rejser til lande udenfor Europa, kan det være en rigtigt god idé lige læse op på, hvad der er op – og hvad der er ned. Landene i Europa ligner hinanden til en vis grænse, men dette er ikke tilfældet, når man først kommer lidt længere ud. USA, Asien og Sydamerika er alle forskellige verdensdele med forskellige træk, du bør vide bare om smule om, inden du træder ud af flyet. Eller båden.

Og det har bestemt også sin egen charme, hvilket du med garanti kan læse i de mange rejsebeskrivelser.