Her på min efterskole sker der mange sjove ting, men den sjoveste er nu engang vores anderledes uge. Anderledes uge er en uge, hvor hele skolen laver noget andet end skole og valgfag.

I denne uge dannes grupper på tværs af klasser og årgange, og det er super spændende at arbejde sammen med nogen fra andre klasser end lige den man kommer fra. Anderledes uge er selv anderledes fra anderledes uge årene forinden. Her på vores år, har vi haft filmuge. På vores efterskole har vi en lærer, der går meget op i film, så han var kåd og glad hele ugen igennem. På den uge, blev vores efterskole omdannet til filmset, for otte forskellige film, hvilket for nogen blev en udfordring.

På det færdige resultat af en af de otte film, en grum gyser, kunne man da også skimte en superhelt løbe forbi helt i baggrunden. Denne uge er en af de mange her på efterskolen, men jeg er sikker på den er en af dem jeg vil huske tydeligst. Hvad vi ikke har lavet i løbet af den uge, er svært at sige. Vi har været ude at filme nattescener, efter vi skulle have ligget i vores senge. Vi har været ude at filme før solen stod op, for at nå tidsfristen. Vi har klippet film til i mange timer, og rettet små fejl. Vi har sågar optaget en hel nattescene i dagslys, bare for at bruge lyden og lægge ind over den nattescene vi først havde taget, fordi der var for meget støj.

Jeg er helt sikkert en tilhænger af anderledes uge, og jeg er helt klart tilhænger af efterskole!