Massage er sagen

feb 27, 2020

Jeg er lidt overrasket over at se, hvad de her hesteejere ofrer for deres dyr. Det er ikke småting. Det er dyrt. Og følelsesmæssigt må det være en kæmpe belastning for dem. Men de har faktisk lært mig noget. Jeg var jo med min veninde ude i stalden, hvor hun holder sine heste. Hun er rytter på eliteplan og hesten, hun håber, vil kunne bringe hende ind på internationalt plan, er et flot dyr. Da vi var derude, havde den besøg af en massør. Ja! Det er rigtigt. Den fik massage. Den skal holdes i form, ikke kun rides og trænes. Den skal forkæles med velvære, sagde min veninde. Hun rider den hver eneste dag. Og når de er i konkurrence, får den ekstra opmærksomhed med massage, morgen og aften‐træning og godbidder.

Velvære og forkælelse

Det, hun sagde med, at den skal forkæles med velvære, har hængt et eller andet sted i min hjerne i meget lang tid. Hesten er jo også en atlet. Ligesom dens rytter er. Min veninde får i øvrigt også ofte massage. Hun har altid sagt, at det får hende til at føle sig afslappet, og at det hjælper hende til ikke at spænde i kroppen, så hun undgår skader.

Selv er jeg en ivrig sportsudøver. Jeg spiller volleyball. Jeg er selv på eliteplan, men har et realistisk håb om at blive udtaget til landsholdet snart. Jeg har aldrig rigtigt villet tage imod massage for at slappe af. Indtil for nylig har jeg altid tænkt, at det er lidt krukket.
Men altså det her med, at man som atlet også skal sørge for at have det godt og give sig selv noget velvære, kan jeg egentlig godt se pointen i. Så måske burde jeg revidere mit synspunkt på massage og den slags.
Tanken er ikke skræmmende.

Jeg skal finde massør i Valby

Så jeg sætter mig ved min desktop og leger lidt på Google:
Massage Valby og København”. Jeg får den her liste med resultater ud og begynder at klikke ind på forskellige sites om massage. Der er ret mange. De fleste taler om velvære og muskelspændinger. Ok. Det her med muskelspændingerne kender jeg. Jeg har ofte smerte i ryggen efter træning. Det er ikke, fordi jeg falder, og slår mig. Det er, måske fordi jeg bevæger mig forkert, eller fordi jeg er faktisk meget nervøs, når mit hold er i kamp. Jeg har lagt mærke til det i de sidste måneder. Efter hver eneste kamp kommer jeg hjem med smerter i ryggen.

Måske er det noget mentaltræning, jeg i virkeligheden har brug for? Jeg ved det ikke. Men jeg kunne måske prøve at give mig selv noget velvære. Hvis jeg nu booker en session med massage hos én, der virkeligt ved noget om, hvad det vil sige at være meget atlet, så kan jeg da i hvert fald krydse det forsøg på min tjekliste af. Jeg har nemlig flere ting på listen, som skal prøves af: Massage, akupunktur og fysioterapi. Akupunktur og fysioterapi synes, jeg bare lyder så klinisk. Det lyder, som om skaden er sket. Jeg vil gerne forebygge eventuelle skader så godt, jeg kan. Massage kan være indgangen til det.