Flytte-Onkel

maj 5, 2020

Min onkel arbejder for et stort flyttefirma i Jylland – både erhverv og privat flytning. Han siger, at det er det bedste arbejde, han nogensinde har haft. Ok. Der kan være nogle situationer, hvor det ikke er så skægt at være flyttemand. Men for det meste, så er det et job, som han er rigtigt glad for. Også selv om det kan være fysisk trættende.

Er glad for jobbet

Det, som han er glad for ved sit job, er, at han som regel ser familier, der glæder sig til at skulle flytte ind i en bedre bolig. Han kan godt lide at hjælpe dem med, at deres ting kommer frem til deres nye bolig i godt behold. Han kan også godt lide at hjælpe dem med at få deres møbler – som er tunge – sat op de rigtige steder. Nogle gange er han nødt til at skille møblerne helt ad, for at de kan blive sat op i et nyt sted. Fx hvis det handler om en stor dobbeltseng. Men den glæde, som han føler, at den nye bolig giver familien, han flytter for, er virkeligt noget, han kan leve på. Han bliver selv glad, når han kan se, at en familie kommer godt til rette. Det er vigtigt at føle sig hjemme. Også i en ny bolig.

Når det er mindre sjovt

I de situationer, hvor det ikke er så skægt at være flyttemand, er, når de skal flytte for en familie, hvor forældrene skal skilles. Han siger, at det kan være psykisk meget hårdt at se børnene være kede af det, fordi en af forældrene flytter hjemmefra. Oftest har parret dog sørget for, at børnene ikke er til stede, når de skal flytte dele af en bolig væk. Men det hænder, at de ikke har mulighed for at sende børnene hen til noget familie eller venner, når det sker. I den slags situationer forsøger han og hans makker at få fjernet tingene så hurtigt som muligt. Uden at larme, og uden at joke med hinanden. Det kan de ellers godt finde på at gøre. Men i den slags situationer er det ligesom ikke helt ok, at joke.

Vinder mange tilbud

Han har arbejdet hos flyttefirmaet i 3 år, og de vinder mange tilbud på flytning faktisk. Han blev oplært i at løfte rigtigt, så han ikke får rygproblemer senere, af en ældre kollega, som han arbejder rigtigt godt sammen med. De ses også privat. Får sig ofte en øl sammen, når de har overstået en flytning, og alt er gået godt.

Han ved godt, at jobbet er fysisk hårdt, men han vil virkeligt gerne blive ved med at arbejde for firmaet i mange år endnu. De passer godt på deres medarbejdere, siger han. Og de har selvfølgelig regelmæssige tjek af deres fysiske tilstand. Hvis de har bare det mindste med fx ryggen eller et knæ, bliver de sendt på orlov.

Det skete for hans kollega. Han var kommet til at forvride sig under en flytning. Det skete på en trappeopgang, og han fik voldsomme smerter i ryggen. Heldigvis var det ikke alvorligt. Det var en nerve, der var kommet i klemme. Men han blev sendt hjem på orlov i nogle uger, indtil han kunne klare jobbet igen.