Jeg stiftede for nylig bekendtskab med Hosted Exchange – et mail-, kalender- og adressesystem, der uden tvivl gjorde min arbejdsdag betydeligt lettere.

Min profession er freelancesælger, og jeg er, som de fleste sælgere er, på farten. Jeg besøger potentielle kunder et utal af gange i løbet af en arbejdsdag, og jeg har altid brug for at være nem at komme i kontakt med. Det er desuden uhyre vigtigt for mig, at jeg nemt kan læse min mail, se de aftaler, jeg har indgået med potentielle kunder, og desuden nemt få adgang til adressekartotekerne.

Let adgang til mail på mobiltelefonen.

Før jeg stiftede bekendtskab med Hosted Exchange skulle jeg på min mobiltelefon browse min webmail. Det vil med andre ord sige, at jeg skulle åbne en browser, logge ind på min mailkonto og derefter tjekke min mail. Denne proces tog længere tid end nødvendigt. Da jeg tidligere havde modtaget it-support, blev jeg nu anbefalet at prøve dette nye system, der skulle sikre en meget nemmere maildrift, adresse- og kalenderoversigt og desuden slippe mig for bøvl med opsætning og vedligeholdelse af mail- og groupwareserveren. Jeg fik derfor Hosted Exchange op at køre, og jeg kunne hurtigt se, at det nu var slut med at browse min mail. Det blev så simpelt, at jeg nu hurtigt og enkelt kunne læse mine mails og slippe for spildt tid. Det gav mig desuden mulighed for at logge mig ind på mit computersystem lige meget hvor, jeg befandt mig. Dette uden nogen sikkerhedsrisiko, hvilket gjorde, at jeg slap for at bruge unødvendigt tid på mit kontor. Jeg har desuden tidligere haft bøvl med at sikre, at der var en backup. Jeg har nemlig tidligere oplevet, at både mails og fremtidige aftaler var forsvundet på grund af en systemfejl, som jeg forsagede. En så uheldig situation undgår jeg nu, da hosten efterhånden ville varetage backuppen. Hosted Exchange gjorde altså, at jeg i princippet fik en del af mit kontor med mig ud på farten, således at spildtiden blev minimeret, og at jeg undgår unødige problemer med backup og sikkerhedsrisiko.

Ingen spammails eller virus.

En anden ting, som Hosted Exchange har gjort til forskel, er deres spamfiltre. Jeg kunne de fleste morgener, når jeg tjekkede min mail på kontoret eller på mobiltelefonen bruge tid på at slette spammails. Dette fandt jeg utroligt belastende, da det nemt ødelagde mit humør, eftersom det jo er totalt spild af tid. Med Hosted Exchange fik jeg indbygget et spamfilter samt virusbeskyttelse, hvilket gjorde, at jeg nu aldrig får spammails og sparer de 5 minutter, det tog hver morgen at slette spammails. I dag kan jeg få tid til at tage en ekstra kop kaffe om morgenen eller nå flere kundebesøg i løbet af arbejdsdagen. Det er utroligt motiverende at ens hverdag bliver så enkel og nem. De små ting, der virkelig kunne irritere mig, er nu ryddet af vejen, og jeg kan fuldt ud fokusere på de opgaver, jeg får stillet for døren.

Efter jeg har vænnet mig til Hosted Exchange, har jeg meget svært ved at se, hvordan jeg har kunnet klare en så besværlig hverdag før. Alting er virkelig blevet nemmere og hurtigere nu.

Læs mere her:
http://www.version2.dk/artikel/hoeje-taastrup-dropper-outsourcing-af-it-support-billigere-i-eget-hus-og-kan-hjaelpe-med
http://silkeborgkommune.dk/Kommunen/Afdelinger/Oekonomi-og-IT-staben/IT?ca=true