Nyt skadedyr

nov 20, 2019

I morges da jeg sad og så fjernsyn, så jeg et program om et eller andet nyt skadedyr i Danmark.  Jeg synes, de sagde et eller andet om at det hed skægkræ eller sølvfisk eller sådan noget i den retning.  Normalt er det ikke noget, jeg bider særligt mærke i. Men lige dette fangede min interesse, da flere interviews med folk prøvede at jage en skræk i livet på almindelige danskere.

I sengen!

Gurli Jensen fra København havde set nogle i sengen ! Jens Svendsen fra Odense havde funder indtil flere, der var faldet direkte ned på køkkenbordet via emhætten.  Altså nærmest som en snigende alien.  Jeg besluttede mig for at bore lidt dybere i emnet og dermed problemerne. Det viser sig ved nærmere undersøgelse, at de har taget den lange vej fra Norge.  Se, det undrer mig i den grad ! Hvordan pokker kan svømme hele vejen ned igennem Skagerak.  Eller måske de har taget Oslofærgen over ?  Jeg kan lige se, hvordan de står i billetkøen for gående passagerer med deres kuffert og alle deres fætre.  Lidt ligesom vi så flygtningestrømmen fra Syrien for et par siden.  Nu er det så ikke mennesker denne gang – men små insekter, der invaderer uskyldige danskeres hjem, fordi de er jaget på flugt af norske skadedyrsbekæmpere og forsikringsselskaber og udlejere, der ikke vil have dem indenfor husets 4 vægge.

Væggelus er værre

Jeg kunne jo forstå opstandelsen hvis der var tale om de frygtelige væggelus, der kan gøre folk mere eller mindre tossede, fordi de bliver bidt om natten og ødelægger ens nattesøvn plus at de giver nældefeber og det der er værre. Men disse her små bæster er ligeså harmløse som edderkopper på facaden.  De gør ikke en kat fortræd, men skadedyrsfirmaer står med flag og vinker ved den danske grænse mens de klapper i hænderne over alle millionerne, der nu vil rulle ind i kasseapparatet.  Mon ikke det er der, at den egentlige kilde skal findes til ”problemet”. Mange er jo blevet styrtende rige nordpå. Og her tale jeg ikke oliepenge.  Nej nej, vi skal fra den sorte farve over i den grå nuance.  Sølv ! Jeg havde også godt hørt fra børsen i New York at flere og flere investerer i sølv, da dette er noget man investerer i – ikke for at blive ring, men for at man ikke bliver fattig. I øvrigt i samme boldgade som guld.  Så tillykke til de heldige med sprøjterne !