Viking Teams

nov 16, 2019

Det årlige kæmpe-event i firmaet er kommet på tegnebordet. Vi er ved at planlægge det. Og det bliver en supergod oplevelse i år. Det lover jeg. Mere må jeg ikke sige. Jeg er medlem af firmaets events-udvalg. Vi er fem mennesker fra forskellige afdelinger, som har meldt sig frivilligt til at stå for alle arrangementerne, vi holder. Det plejer at være små events, vi arrangerer. Men én gang om året laver vi et stort arrangement, hvor alle deltager. I år har vi besluttet at flytte eventet udenfor. Vi plejer at lave det indendørs, men da én af os fik idéen med, at vi skulle lave sjov teambuilding, hvor alle kan være med, blev vi enige om, at det skal ske udendørs. Men for en sikkerheds skyld: Hvad er teambuilding?

Professionel teambuilding

Vi ledte efter forskellige professionelle teambuilding firmaer og fandt ét, som har specialiseret sig i Viking Games. Vi talte med dem og forklarede dem, at vi er mennesker i alle aldersgrupper. Vi har helt unge og stærke løver og løvinder ansat, og vi har folk, der er meget mere erfarne. Vi har også to ansat, som kræver særlige hensyn. Den ene sidder i rullestol, fordi han er lam fra livet og nedefter. Den anden er autistisk, men fungerer godt i sin afdeling. Da vi nævnte det, fik vi at vide, at det ikke bør være et problem. Det ville være fint, hvis arrangørerne af teambuilding aktiviteterne kunne få navnene på de mennesker, der skal tages et særligt hensyn til og eventuelt, hvem de arbejder sammen med til hverdag. Måske vil det bedst, hvis vi ikke hiver den autistiske pige væk fra de mennesker, hun kender. Og det vil være bedst, hvis den mand, der sidder i rullestol, bliver sat i roller, hvor han ikke har brug for at skulle kunne løbe og hoppe, men kan styre teamet med ordrer. De ville gøre alt, for at alle får en dejlig og oplevelsesrig dag.

Forskellige aktiviteter

Teambuilderne forklarede os, at de har udviklet et helt sæt af forskellige teambuilding aktiviteter, hvoraf nogle er baseret på fysisk styrke og kunnen, mens andre kun kræver intelligens og snilde. Andre igen kræver begge dele: fysisk styrke og intelligens. Nogle af aktiviteterne er individuelle konkurrencer, andre er holdkonkurrencer. De har også aktiviteter, der sigter på kommunikation, mere end de egentlig er en konkurrence. Fx så har de udviklet en særlig aktivitet, hvor man lærer at spille musik sammen. Der kan alle være med. Uanset om man er fysisk stærk eller svag, sidder i rullestol eller er meget nervøs.

Det var rigtigt fornuftige folk at tale med. Og de har stor erfaring med at arrangere events for mange mennesker. De foreslog også, at vi bygger dagen op langsomt, så der ikke er nogen, der falder fra i løbet. De har set, at de mest succesfulde events, de har arrangeret, er dem, hvor alle deltagere bliver rystet godt sammen fra starten. Og så anbefalede de, at vi afslutter dagen med en fest. Med en vikingemenu. Mjød og pattegris. Det behøver ikke at være obligatorisk for alle at deltage. Vi må melde ud om, at eventet afslutter med fest, og de, som ikke kan komme, må lige sige til, så vi ved, hvor mange mennesker vi skal planlægge for.

Vi glæder os. Det bliver stort.