Sved og tights

sep 3, 2021

Min kone har masser af gange rynket på næsen og sagt noget om, at nu trængte jeg vist til en tur under bruseren, når jeg kom hjem fra en af mine næsten daglige løbeture. Og jeg måtte give hende ret, for sveden hagler af mig, når jeg løber, og så er det selvfølgelig ikke den mest behagelige kropslugt, man udsender.

Men sådan er det ikke længere, og det er i det hele taget længe siden, at min kone har opfordret mig til et bad lige efter en løbetur. At jeg så selvfølgelig altid hopper ind under bruseren, når jeg har været ude at løbe, er en anden sag, men det er helt åbenbart slut med, at jeg stinker af sved, når jeg kommer hjem.

Jeg har lyttet

Årsagen er, at jeg for nogle måneder siden valgte at lytte til en af mine kolleger, som også holder af at tage en daglig løbetur. Han fortalte, at man skal vælge det rigtige tøj til at løbe i, selv om den slags nok er en del dyrere end det billige bras, jeg altid har valgt.

Han anbefalede mig et mærke, der hedder Under Armour, som han selv bruger, og han fortalte mig også, at sportstøj af det mærke forhandles i et sportsmagasin her i byen.

Jeg skal ærligt indrømme, at prisen var lidt af en overraskelse for mig, for sådan et par almindelige, korte løbetights ligner vel egentlig bare et par almindelige herreunderbukser, så jeg syntes faktisk, at de var temmelig dyre. Men det er selvfølgelig det specielle stof, de er lavet af. Det sørger for, at huden kan ånde, så man ikke kommer til at svede så meget, og jeg kunne da også efter købet konstatere, at de er særdeles behagelige at have på.

Nu er det som nævnt nogle måneder siden, at jeg købte mine første ordentlige tights til at løbe i, men nu er sommeren ved at gå på hæld, så jeg må nok se i øjnene, at jeg skal have købt mig et eller to par lange tights, så jeg ikke skal løbe i efterårskulden i bare ben.

Vintertræning

Når det bliver egentlig vinter med frostvejr, plejer jeg at have et par tykke træningsbukser på, men i de temperaturer, har jeg heller ikke problemer med at svede. Alligevel vil jeg nok også til den kommende vinter vælge et par træningsbukser, der er syet i noget stof, der er egnet til formålet, for min oplevelse med mine løbetights er faktisk et øget velvære, og det tilskriver jeg, at huden bedre kan ånde, når sportstøjet er lavet i noget stof, der netop er beregnet til den slags.

En af mine gode bekendte, som har valgt at cykle for at holde formen vedlige, har nævnt for mig, at hans cykelshorts faktisk er et par almindelige løbetights af mærket 2XU, som han sværger til. Når han er ude at cykle, er det ikke de voldsomt lange ture, han vælger. Han holder sig som regel til at køre 20-25 kilometer pr. gang, og så er det ikke nødvendigt med rigtige cykelshorts med polstring i skridtet.