Min bedste ven gennem mere end 30 år hedder Jens, og han er et herligt og komplekst menneske. Han arbejder som forretningsleder i en større boligforening i Aarhus, og det job har han vel efterhånden haft i 15-16 år nu. Jens er skeptisk overfor nye teknologier på sådan en sjov måde – han er bestemt moderne nok, bruger smartphone og computer konstant etc. Men han er skeptisk, indtil han ser reel nytte af teknologien. Og det er det, denne lille anekdote handler om.

Nyt system på arbejdet

For vel efterhånden en 3-4 måneder siden var Jens helt oppe at ringe over en ledelsesbeslutning om at implementere et system til at styre al kommunikation, arkivering, projektstyring og mere til i boligforeningen. Han var – for nu at sige det mildt – skeptisk. Det handlede om et nyt dansk system kaldet Arcomus, der angiveligt skulle hjælpe med at strømline en masse ting for Jens og hans folk.

2016-06-03_09-33-36

Jeg husker, at jeg spurgte ham om, hvad han egentlig var skeptisk over for? Han forklarede, at systemet blandt andet skulle tage mod fejlrapporter, holde styr på møder og den slags – og at han sgu altså foretrak en blok og en kuglepen til den slags. Jeg grinede lidt af og til ham – og mindede ham om, at hans iPhone jo nærmest var klistret til hans hånd.

Hvem laver det system, spurgte jeg ham? Han sendte mig ind på en hjemmeside, der gav lidt mere forklaring om baggrunden: http://kim-tetzlaff.dk/arcomus-websystem-din-ejendom.html

Det så jo yderst tilforladeligt ud, og jeg prøvede at berolige Jens med, at han bare skulle give det lidt tid.

Nu springer vi frem til i dag:

Besparelser i tid, færre fejl og nemmere hverdag

Det lyder næsten som en reklame med den overskrift, ikke? Men det var de 3 ting, Jens remsede op, da jeg i går spurgte ind til det system, der nu var fuldt implementeret. Han er ragende begejstret, og han kan slet ikke huske, at han var skeptisk 🙂

Moralen her? Ikke rigtig nogen anden end den, at skepsis er sundt nok, men at virkeligheden ofte gør den til skamme.