Vinduer på tilbud

jun 6, 2023
Rationel vinduer i et parcelhus - topstyrede

I skrev under på købsaftalen sidste år og alt var fryd og gammen. Alt var skønt og I kunne flytte ind i det nye hus i løbet af sommeren. Så det blev den sommer brugt på: Indflytning og indretning – og en del havearbejde! Men så kom efteråret og vinteren, og I opdagede, at I rent ud sagt var blevet snydt af sælgeren af huset. Dels var der utilstrækkelig isolering på loftet. Hulmurene – ja, dér var der tale om så dårlig isolering, at det var ligesom at sige, at der ikke var isoleret. Den byggekyndige kunne også konstatere, at der var lavet ret meget sjusk med vinduerne. Selvom huset var helt nyt – fra kælder til loft, så havde bygherren sløset så meget, at I måtte lægge sag an.

Sagen vundet

Og den har I lige vundet. I får ret mange af pengene, som I betalte for huset, tilbage. Og hvad skal de så bruges til? Ja, det giver jo sig selv. I skal have lavet forbedringer, der går på isolering og udskiftning af vinduer og døre. En del af pengene skal også bruges på at leje jer ind i en anden bolig, imens forbedringerne står på. Og selvom det er betryggende at vide, at projekterne med isolering ikke behøver at tage ret lang tid, så skal I nok lige se frem til at skulle bo til leje i lidt længere tid. Det her med at få sat nye vinduer i et nyt hus kan nemlig være lidt kompliceret. I vil jo ikke have, at arkitekturen (designet) ændres.

Lyse rum

Det var jo det flotte design og de store, lyse rum, som fik jer til at skrive under på handelen. I tænkte slet ikke i banerne, der hedder byggesjusk. Byggesjusk bliver jo oftest sat i forbindelse med store bygninger. Ikke med enfamiliehuse. I er så bare blevet de levende beviser på, at byggesjusk også forekommer i mindre bygninger. Lige nu er I ved at finde en bolig i det samme kvarter, som I kan flytte ind i, imens håndværkerne arbejder på jeres hus. I har også fået kontakt til en god montør, der skal komme i morgen for at måle alle vinduerne op, så han kan give jer et tilbud på, hvad udskiftningen af vinduerne vil koste. Om han vil tilbyde jer rabat, er I ikke klar over.

Gode tilbud på Rationel

Han mumlede noget om, at Rationel vinduer er på tilbud lige nu, så måske. Men bliver det Velfac vinduer, som han referer til i tilbuddet vil også være fint. Det vigtige er, at I får et tilbud, som I kan tage stilling til, hurtigst muligt, så I kan få lavet forbedringerne og flyttet ind for anden gang – og forhåbentligt blive rigtigt glade for at bo i et lækkert hus med flotte, lyse rum. At I har måttet igennem en retssag og har måttet fryse sidste efterår og vinter har været en dårlig erfaring. Men den erfaring har nu vendt sig til, at I kommer godt ind i jeres hus igen. Det skal nok gå godt.